Inger Torill Jørgensen (født 1950)

Jeg er født i Bergen i 1950, og bodde mine ti første barneår i barakk. Dette ga meg senere inspirasjon til å skrive boken ”Barakkunger”, som ble utgitt av et lite forlag i Bergen i 2005.  I 2004 ga jeg ut ”Er alt tilfeldig?” gjennom Kolofon.

Jeg kjøpte min første PC nettopp for å ”begynne å skrive”, uten at jeg egentlig hadde noe spesielt å formidle. Jeg hadde bare en sterk følelse av at ting sto på vent i bakhodet. Nå, derimot, er hodet proppfullt av ideer som antagelig kan holde meg beskjeftiget i årevis, dersom skjebnen tillater det. Jeg skriver om ting som engasjerer meg, enten det gjelder alvor eller humor.

Jobbene gjennom årene har vært mange og varierte. Jeg nevner i fleng korrekturleser for diverse aviser, mørkeromsarbeid, sentralborddame, hjemmehjelp, butikkmedarbeider, og catering i Nordsjøen. De siste elleve årene av mitt aktive yrkesliv, jobbet jeg som sivilarbeider i forsvaret ved Håkonsvern Orlogsstasjon, der jeg var lagerbetjent og kjørte truck.

Jeg har ingen formell utdannelse, men tok som 47-åring interiørkonsulentlinjen ved NKI. Jeg praktiserer ikke i faget, men har tidvis vært inne på tanken om å gå videre mot interiørarkitekt.

I tillegg til å skrive, er min store lidenskap tegning, maling og bygging av modellhus. Musikk er jeg oppvokst med, og dette har vært en stor del av livet mitt. Som ung som utøvende amatør, men i dag kun som lytter. Klassisk musikk er en fantastisk inspirasjon for meg når jeg maler, men ellers spenner musikkinteressen over alt fra 30-50-tallsmusikk til keltisk.

Ellers er dèt å samle på og lese bøker en lidenskap. For, en anelse løselig, å sitere Brikt Jensen:” Jeg blir gal når jeg tenker på alle bøkene jeg aldri vil få lest!”

Alle som har et kjærlighetsforhold til sin hobby, vet hvor lett det er å glemme tid og sted – og hvor dårlig samvittigheten til tider kan være på grunn av dette. Uten min samboer gjennom ti år, hadde jeg kanskje ikke hatt så frie tøyler til å drive med alle mine interesser. Jeg er takknemlig for at skjebnen har skjenket meg en slik tålmodig mann.