Du er på siden for egne bøker.

Utgivelser:

Zombierulle i Bergen
av Lene Gørbitz
Noe merkelig kommer til Bergen med to reisende fra Haiti. I løpet av natten skjer det. Bergen blir aldri den samme byen igjen.
Halvråtne, sultne mennesker tar sine første steg inn i sin nye tilværelse. Befolkningen våkner til åpne, tomme graver, og folk tror det er en dårlig spøk.
Men så skjer ting. Tør du vite hva? Gjør deg klar for litt grøss og gru på humoristisk vis. Er dette kanskje sjansen Brann har ventet på − kan de redde
Bergen og bli helter? Lene Gørbitz liker en god porsjon humor og gørr. Hun håper denne boken vil glede andre med bisarr humor.
 
Zombierulle i Bergen
av Lene Gørbitz
(ISBN 978-82-303-2441-7)
96 sider – 13 x 18 cm – pris kr. 100,- + porto (heftet)
 

Elskede Karl
av Kari Greiff N

Etter en voldsom og uforklarlig opplevelse på vei til jobb i Kulturskolen, passerer plutselig en viktig, men glemt del av en gylden barndom i Kristiansund i 1950-årene, revy hos en godt voksen kvinne. Frederic Den store av Prøyssen (1712-1786) var en viktig del av disse barneårene!

I bokens første kapitler blir to barn, lille kronprins Frederic og en pike fra en helt vanlig familie, «ho Litjsjøl», fra hver sin tid, fra hvert sitt land, stilt mot hverandre, for å vise hvor lite rikdom og luksus betydde for et barns lykke, da, som nå.           

Hendelsen fører også bokens forfatter tilbake til en spesiell dag – og natt – i 1962, hos hennes kjære klaverpedagog, fru oberst Thue i Molde. Et nattlig drama utspiller seg i den allerede den gang for lengst henfarne obersts seng og fører den femtenårige «Litjsjøl» inn i et enormt kaos av drøm og virkelighet.

Det hele gjenoppleves nå, og fantasi og fakta alternerer også i det som bokens hoveddel handler om: En dramatisk kjærlighetshistorie mellom daværende kronprins Frederic og Gertrud von Silberbach, hvis mor var fra Lille Fosen, det nåværende Kristiansund N.

Romanen er spunnet rundt autentiske historiske personer, steder og hendelser i det som kalles Opplysningstiden.

Elskede Karl
av Kari Greiff N

(ISBN 9788230321416)
371 sider – 15 x 21 cm. – kr. 310,- (hardcover) + kr. 50,- i porto

BESTILL 

Med laserlysets hastighet
av Marianne Kristensen

Hva er behandling med medisinsk laser?
Hva kan behandles og hvordan oppleves behandlingen?
Hvordan virker laserlyset på kroppen?

Marianne Kristensen (født 1958) er autorisert hjelpepleier, og har arbeidet med funksjonshemmede i 30 år.Fra 2005 har hun vært laserterapeut ved Laserklinikken Anne Harila AS i Namsos. Hun sier hun har ”verdens beste jobb” siden hun kan bidra til at mennesker får bedre livskvalitet ved å bli smertefrie eller få betydelig reduserte smerter og plager.

Med laserlysets hastighet
av Marianne Kristensen
(ISBN 978-82-303-2053-2) 62 sider - A5 - kr. 198,- (heftet) + porto

BESTILL
Adrian og Nettet
av Terje Gilberg

Dette er en sjarmerende, sår og varm adventskalender om Adrian og hans møte med Nettet. Kalenderen er annerledes. Man tar seg selv i å undre, se etter sammenhenger og ikke minst reflektere over alle de fine ordene og bibelstedene boka byr på. Kalenderen
er full av gode ord om Guds kjærlighet til oss og om forholdet vårt til oss selv, til Gud, til medmennesker og til skaperverket. Boka er lettlest med en morsom oppbygning. Les den gjerne som utgangspunkt for samtale.
-Anja Birkeland Haraldstad, menighetspedagog.

Adrian og Nettet
av Terje Gilberg

(ISBN 978-82-303-1875-1) 68 sider – A5 -
kr. 180,- (heftet) – fraktfritt tilsendt

BESTILL

Robin og Zanto bader
av Torhild M. Hansen

Dette er fortellingen om Robin som ikke makter å
svømme mer. Men til hundenes store lettelse finnes
det et alternativ som gjør at Robin fremdeles kan
være med. Hundene erfarer at selv om kroppen ikke alltid fungerer, finnes det muligheter.

Robin og Zanto bader
av Torhild M. Hansen
(ISBN 978-82-998400-4-0) 54 sider - 17 x 21 cm. -
pris kr. 235,- (heftet) + porto

BESTILL

Robin og Zanto på fisketur
av Torhild M. Hansen

Hundene drar på overnattingstur med båten alene.
De oppdager gleden ved å sette andre foran seg selv.

Robin og Zanto på fisketur
av Torhild M. Hansen
(ISBN 978-82-998400-5-7) 58 sider - 17 x 21 cm. -
pris kr. 235,- (heftet) + porto

BESTILL

Robin og Zanto på telttur
av Torhild M. Hansen

Da hundene får vite at de skal på telttur, øver de seg på å slå opp teltet i hagen. Hundene erfarer gleden ved å få til noe selv om det er vanskelig, og de lærer at man ikke skal gi seg! Senere drar de på en hyggelig telttur.

Robin og Zanto på telttur
av Torhild M. Hansen
(ISBN 978-82-998400-6-4) 62 sider - 17 x 21 cm. -
pris kr. 235,- (heftet) + porto

BESTILL
Robin og Zanto steller i hagen
av Torhild M. Hansen

Robin og Zanto kjeder seg, og matmor har mye å gjøre. Hundene innser at hvis matmor skal få mer tid til dem, må de hjelpe henne med det som skal gjøres. Samtidig opplever de gleden av å være til nytte og hjelpe til.

Robin og Zanto steller i hagen
av Torhild M. Hansen
(ISBN 978-82-998400-7-1) 58 sider - 17 x 21 cm. -
pris kr. 235,- (heftet) + porto


BESTILL
Maktskifte
av Torhild M. Hansen

Dette er først og fremst en spennende actionroman. Spenningen driver leseren hensynsløst framover i et forrykende tempo, og gjør det vanskelig å legge boken fra seg.

Boken passer for moden ungdom/ voksne.
Hele historien foregår i nær framtid, og kan nok også komme inn under science fiction. En ny dyreart med menneskelig intelligens, som er genutviklet av militærets forskere, kommer ut av kontroll. De tar store deler av befolkningen til fange. Gjennom Maria og Bobby følger vi menneskenes kamp for å overleve.

Maktskifte
av Torhild M. Hansen
(ISBN 978-82-998400-3-3) 596 sider - A5 - pris kr. 295,- (heftet) + porto

BESTILL

Robin og Zanto redder julen
av Torhild M. Hansen

Dette er en hyggelig julefortelling/bildebok som passer for barn i alle aldre. Boken viser at bare man står sammen, er ingenting umulig.

Robin og Zanto er hos matmor som er syk. Julen nærmer seg, og ingen juleforberedelser er gjort. Hundene innser at hvis det skal bli jul i huset, må de selv sette i gang...

Robin og Zanto redder julen
av Torhild M. Hansen
(ISBN 978-82-998400-2-6) 82 sider - 17 x 21 cm. - pris kr. 235,- (heftet) + porto

BESTILL

 

På sporet
av Torhild M. Hansen

”På sporet” er en bok som passer for alle hunder og hundeeiere, både for den som vil aktivisere hunden, og for den som vil delta i konkurranser. Boken tar oss med inn i hundens luktverden, og gir leseren kunnskap til å trene spor. I tillegg til turer trenger hunden å bruke hodet. Fordi luktesansen er viktig for hunden, elsker den å få oppgaver som innebærer bruk av denne sansen.
Å spore øker selvtilliten og gir en tilfreds og fornøyd hund.

På sporet
av Torhild M. Hansen
(ISBN 978-82-998400-0-2) 106 sider - A5 - pris kr. 198,- (heftet) + porto

BESTILL

Triks med hund
av Torhild M. Hansen

”Triks med hund” er en bok som passer for alle hunder og hundeeiere. Hunder trenger i tillegg til turer å få målrettede oppgaver og bruke hodet. Det å lære nye ferdigheter, og føle at man lykkes, er både oppbyggende og øker selvtilliten. Man får en tilfreds og fornøyd hund, og det er med på å styrke båndet mellom hund og eier. Boken gir leseren grunnteorien i innlæring og trening med hund. Den inneholder eksempler på mange forskjellige triks, med en detaljert ”skritt for skritt-beskrivelse” av hvordan en kan gå fram.

Triks med hund
av Torhild M. Hansen
(ISBN 978-82-998400-1-9) 230 sider - A5 - pris kr. 275,- (heftet) + porto

BESTILL
Jenten med sølvskjeen!
Roman av Lene Gørbitz

Lene Gørbitz er en ung kvinne, som selvstendig har utforsket seks av Tellus´ syv kontinenter, unntaket er ”Pingvinland”. Dette har gitt henne bred lærdom fra perfekte fasader til terrorfylte bakgater hvor urettferdighetenes blod har tatovert seg spor i bygg og asfalt.

Jenten med sølvskjeen! er et resultat av hennes første eventyr i Tanzania, kombinert med fantasi. Den har litt av alt!

Jenten med sølvskjeen!
av Lene Gørbitz
(ISBN 978-82-303-1530-9) - 100 sider - 13 x 19 cm. - pris kr. 100,- (heftet) + porto

BESTILL 
Himmelstigen
Illustrerte dikt av Rita M. Lindberg Pettersen

Denne boken handler om hverdagen i et lite fiskevær i Finnmark på 50-60-tallet. Jeg presenterer boken med utvalgte dikt, hvor også egne illustrasjoner er tatt med til hvert av diktene. Gjennom diktene formidles både lek og alvor, mennesker og miljø. Boken belyser først og fremst tanker og minner fra barndommen, slik jeg så og opplevde hverdagen den gang, samtidig som den inviterer til egen tolkning. Diktene starter med en hyllest til de første som kom tilbake etter evakueringen, og avslutter med... det som tolkes gjennom eget øye...

Himmelstigen
av Rita M. Lindberg Pettersen
(ISBN 978-82-303-1516-3) - 92 sider - 17 x 23 cm. - pris kr. 298,- (heftet) + porto kr. 59,-

BESTILL
Min krigshistorie
av Ingrid Mathilde Nordmo

Vi som var barn i Norge under den 2. verdenskrig hadde det til felles at vi bodde i et okkupert land. De personlige opplevelsene vi hadde under denne tiden kunne nok variere ganske mye avhengige av familieforhold, hvor i landet vi bodde og vår personlighet. "Min krigshistorie" forteller derfor om noen av mine erindringer fra denne tiden.
Barndomstiden min knytter seg til Nord-Norge med utgangspunkt i Tromsö, hvor jeg hadde mitt hjemsted. Samtidig har jeg tatt med et bildemateriale skannet fra et hefte utgitt etter krigen. Bildene er situasjonsbilder fra krigens begynnelse og slutt i Norge.
Mitt håp med denne krigshistorien, både min personlige og Norges, er at alle som bor i Norge kan glede seg over å bo i et fritt land, uten de komplikasjonene og skremmende situasjonene som en krig medfører. Jeg håper også at lesere i vårt kjære naboland, Sverige, vil ha nytte og glede av denne boken.
Med vennlig hilsen Ingrid Mathilde Nordmo (født Kristoffersen).


Min krigshistorie
av Ingrid Mathilde Nordmo
(ISBN 978-82-998234-0-1) - 84 sider - 17 x 23 cm. - pris kr. 195,- (hardcover) + porto

BESTILL
Dagene vi ikke glemmer
av Mona Norderud

Dette er en huskebok for bursdager, med dikt og historier som blant annet gjenspeiler forfatterens bakgrunn i helsesektoren. I boken er det ledige ark hvor en kan skrive inn navn og bursdagsdato. Boken inneholder flotte naturbilder. Tidligere utgivelser fra forfatteren er barneboken " Trolle-Per på Ulrikens topp," flere diktsamlinger, bl.a. " Omsorg mellom oss" av hjelpepleiere og sykepleiere. "Dagene vi ikke glemmer" passer for alle og er velegnet som gave. Ved bestilling av flere enn 10 eksemplarer får du 1 eksemplar gratis.

Dagene vi ikke glemmer
av Mona Norderud
ISBN 978-82-997535-0-0 - 40 sider - A5 - pris kr. 100,- (heftet) - porto inkludert


BESTILL

Etter døden
av Nora Marie Heir

Nora Marie Heir debuterer som forfatter med denne boken, som foruten tittelhistorien samler utvalgte dikt og fortellinger fra 2001-2009.
Nora Marie går første året på Li ungdomsskole i Nittedal. Hun har vært med i Trollskogen Barne og Ungdomsteater siden høsten 2004, og har derigjennom tilegnet seg solid lærdom somkommer godt med når man skal formidle en historie.
Av tidligere offentliggjorte dikt kan nevnes diktene "Sommer og Sorg" og "Blåklokken", som ble presentert sammen med et helsides portrettintervju i lokalavisa Varingen, sommeren 2007.
Nora Marie har i barneskolen lært mye om litterære virkemidler og har flittig benyttet seg av denne lærdommen i sitt forfatterskap. Hennes bestefar død må vel også si å ha påvirket hennes temavalg, der hun smelter sammen fiksjon og virkelige hendelser til en til tider dyster og mørk prosa med levende beskrivelser av mennesker og miljø.

Etter døden
av Nora marie Heir
(ISBN 978-82-303-1426-5) 98 sider - 12,8 x 18,2 cm. - pris kr. 120,- (heftet) + porto

BESTILL
Min penn og mitt papir
Dikt av Tarald Taraldsen (1916-1985)

Tarald Taraldsen er født og oppvokst i den lille bygda Hope i Risør kommune, der han også bodde meste- parten av sitt liv. Penn og papir ble hans gode venner gjennom livet, selv uttrykker han det slik i diktet "Mine venner" :
Jeg har alltid hatt som tidsfordriv å leke med min penn.
Det gir glede når den danser på papiret.
Og min penn og mitt papir er blitt så kjær og god en venn,
når et vers der gror - lik korn som nyss har spiret
.
De av diktene hans som er samlet mellom disse permer, er her presentert i den rekkefølge han har skrevet dem. Bevart materiell tyder på at det er ca.70 år siden han skrev sine første dikt, noe som gjenspeiler seg i språket. Diktene gjenspeiler også hva som engasjerte ham i de forskjellige epoker i hans liv.
Det er varierte temaer for varierte "smaker" .

Min penn og mitt papir
av Tarald Taraldsen
(ISBN 978-82-303-1373-2) 124 sider - 12 x 18 cm - pris kr. 150,- (fraktfritt tilsendt)

BESTILL

Et tilbakeblikk
av Rolf Ursin

Det finnes flere beveggrunner til at denne boken ble skrevet: Ikke minst ønsker jeg gjennom min egen historie å vise at vi som i trettiåra flokket oss under Quislings fane, var og i ettertid har vært, samfunns- bevisste personer.
Kvinnene som meldte seg til tjeneste for det tyske Røde Kors, ble i etterkant til dels meget hardt straffet. En av dem var min kone Janna. Omtrent fire millioner mennesker ble jaget ut av de østlige områdene nord i Tyskland, dels som flyktninger mens kampene var i gang, og senere som fordrevne. Jeg var selv en av disse. Historien om Eva og Hans-Wilhelm Scheidt er særlig interessant i beskrivelsen av hvordan familien klarte å komme igjennom etter krigsslutt i et skadeskutt Tyskland.
For å kunne forstå meget av det som hendte under krigen, er det nødvendig å ha kunnskap om de tyske organisasjonene. Jeg har også tatt med litt om hvordan jeg opplevde Nasjonal Samling.

Et tilbakeblikk
av Rolf Ursin
(ISBN 978-82-303-1389-3)
330 sider - 14,8 x 21 cm - pris kr. 250,- (heftet) + porto

BESTILL
Henrettelsen
av Anne-Karin Gørbitz

Denne romanen er basert på de virkelige hendelsene rundt drapet på den 27 år gamle Wernold, som ble skutt og drept utenfor sitt hjem en kald februarnatt i 1977. Handlingen dreier seg om menneskene rundt morderen og offeret, og de omstendighetene som førte til at drapet kunne skje.
Anne-Karin Gørbitz (født 1956) er oppvokst på Askøys største hovedgård, Gørbitzgården, hvor Hans Nilsen Hauge i sin tid ofte bodde. Hun er samfunnsengasjert og politisk aktiv, og har hatt en del tillitsverv for forskjellige frivillige organisasjoner.

Henrettelsen
av Anne-Karin Gørbitz
(ISBN 978-82-303-1351-0) 102 sider - 12 x 19 cm. - kr. 180,- (heftet)

BESTILL

Tragedien om Else Brattlivåg
av Øivind Pettersen

Forfatteren, f.1940, fikk vinteren 1965 et lengre opphold i Brooklyn, New York. En spesiell kald vinter med mye is på havna, og en laste/lossestreik, gjorde oppholdet lengre enn ventet. Et tilfeldig møte med en eldre innvandret norskamerikaner gjorde at han fikk høre denne gripende historien om en ung, forhåpningsfull, ungdommelig og naiv kvinne. Dårlige tider i Amerika grep sterkt inn, og førte til en håpløshet og sorg for henne, som når han hørte om det grep forfatteren sterkt. Dette var noe som flere tiår senere førte til at forfatteren tok stoffet fram igjen,og gjorde det til denne hans første roman.

Navn på personer er forandret, men stedene i New York er ekte, og der hun i virkeligheten var.

Tragedien om Else Brattlivåg
av Øivind Pettersen
(ISBN 978-82-303-1361-9) 168 sider - 12 x 19 cm. - kr. 125,- (heftet) - fraktfritt tilsendt

BESTILL

Minner
av Jenny Wik

”En tid har noen i familien bedt meg å skrive ned noe fra gammel tid, jeg er jo eldst i hele slekta, og kanskje den eneste som husker noe fra våre gamle slektsledd, så jeg får prøve å tenke litt tilbake.” Slik begynner Jenny Wik (1909-2004) boken ”Minner”. Den ble skrevet for hånd da Jenny var 95 år. Historiene hun forteller har gått fra munn til munn i flere generasjoner og beskriver hverdagen på godt og vondt for mennesker i og rundt Jennys slekt. Tidsperspektivet er fra 1700-tallet og til 2004, og handlingen utspiller seg på forskjellige steder i Nordland.

Forfatteren forteller også sin egen historie. Vi leser om enslige kvinners levevilkår i mellomkrigstiden, om en mors kamp for sitt lille barn som ble født utenfor ekteskap og om hennes livslange kjærlighet til barnets far som var tysk soldat. Gudstroen er sentral i boken og forfatteren avslutter med hilsenen ”Guds fred”.

”Minner” er en spennende, lettlest og lærerik bok om hvordan mennesker møter livets harde realitet.

Minner

av Jenny Wik
(ISBN 978-82-303-1242-1)
150 sider - A5 - kr. 200,- (heftet)

BESTILL

Frihet

Dikt av Frøken Solstråle.

Hun er ei jente i slutten av 20-årene som har flere år bak seg med å ha det tøft psykisk. Hun har opplevd at livet ikke har gitt noen mening og vært nær ved å gi opp flere ganger. Men etter mange år har det snudd og livet har tatt en helt annen og positiv vending! Denne diktsamlingen er ment som en hjelp til alle dere der ute som ikke føler at livet har noen verdi. At det ikke betyr noe om du er til. Ingen skal behøve å sitte med slike følelser! Dette er en samling med en blanding av mørke og positive dikt.

Forfatteren ønsker å dele sin historie for å gi håp og framtidstro. Hun håper også at diktene skal kunne gi glede, inspirasjon, oppmuntring, støtte og hjelp til leseren.

Frihet
av Frøken Solstråle
(ISBN 978-82-303-1319-0)

66 sider -12 x 19 cm - kr. 130,- (heftet) - fraktfritt tilsendt

Sirkelen - del 2

Roman av Mai-Brit Fayen

Del 1 starter med at en liten pike
forsvinner. I Sirkelen - del 2 blir alle trådene
etterhvert spunnet sammen til en helhet -
og sirkelen sluttes...
Dette er den siste av romanens to deler.
Mai-Brit Fayen (født 1945) har en allsidig
yrkeskarriere bak seg. Hun er opptatt av
litteratur, naturen og ikke minst blomster.
Dette er Mai-Brit Fayens annen utgivelse.

Sirkelen - del 2
av Mai-Brit Fayen

(ISBN 978-82-998053-1-5)
524 sider - 14 x 19 cm. - kr. 250,- (heftet) - fraktfritt tilsendt

BESTILL

Tankejournal
Dikt av Anne Berit Mandelid

I Tankejournal prøver jeg å forflytte meg i det kontrastfulle landskap. Fra ”Havets mantra” til ”De grunne bølgers begjær” og ”Det ubegripelige” (Tsunami). Havets mange ulike sider. Jeg skriver om by og om land, om menneskets mange situasjoner og sanser. Jeg stiller Gud et viktig spørsmål. Jeg retter også pekefinger. Jeg prøver bevisst å unnlate unødvendige tegn, noe som igjen betyr at teksten kan oppfattes forskjellig. Besøk meg gjerne på min hjemmeside ab.mandelid.com. Thomas (sønnen min) står for fotografiene i begge bøkene. Han har også skreddersydd hjemmesiden.

Tankejournal
av Anne Berit Mandelid
(ISBN 978-82-998120-0-9)
122 sider - 12 x 19 cm. - kr. 150,- (heftet) - fraktfritt tilsendt

BESTILL       

I fotsporan mine
Dikt av Anne Berit Mandelid

"I fotsporan mine" er en usensurert 30 års tankevandring. Om det nære og det fjerne, men også om det jeg ikke helt forstår. Jeg er tillitsfull søkende spørrende. Boken er en lett blanding av bokmål og dialekt. Drømmen om poesi ble unnfanget og født på Andøya, men den ble fullbyrdet på et lite småbruk i Elverum kommune. (Mitt Yin og mitt Yang.) Jeg bor på Fosen, men føler at ”hjemme” nødvendigvis ikke behøver å være et sted. Jeg mener at folk flest burde ta seg tid til et lite pust i bakken og roe litt ned. Livet er ikke en trøye av tvang. Da håper jeg at du, som har tid og lyst, tar deg tid til å tråkke ” I fotsporan mine.” Det kan være en spennende reise.

I fotsporan mine
av Anne Berit Mandelid
(ISBN 978-82-303-1252-0)
76 sider - 12 x 19 cm. - kr. 125,- (heftet) - fraktfritt tilsendt

BESTILL

Sus
Dikt av Terje Gilberg

Terje Gilberg (f. 1966) bur på Moi i Rogaland saman med kone og tre barn. Opprinneleg kjem han frå Ytterøya i Nord-Trøndelag. Han har òg mange år bak seg som folkehøgskolelærar i Valdres. 

"Hadde eg ikkje opplevd å miste, ville eg ikkje ha skrivi så mykje om død og sorg. Hadde eg ikkje lengta etter samhør mellom menneske og natur, ville eg ikkje ha latt orda prøve å finne ut kva det er som splittar. Hadde eg ikkje smakt langvarig sjukdom, ville dei friskaste dikta aldri ha vorti til. For meg er drivkrafta i skrivinga ei blanding av brist, leik og lengsel. Eller som Leonard Cohen seier det: There is a crack in everything. That's how the light gets in."

Sus
av Terje Gilberg
(ISBN 978-82-303-1228-5)
84 sider - 12 x 19 cm. - kr. 130,- (heftet) - fraktfritt tilsendt

Jorden - mitt hjem
Roman av Ingrid Nordmo

Ingrid Nordmo vil med denne boken uttrykke sin kjærlighet til mennesker hun har vært og er i kontakt med. Samtidig ønsker hun å åpne øynene på oss alle for urettferdigheten og ondskapen som fins på jorden, slik at vi alle kan, med de muligheter som tilligger oss, være med på å utrydde slike nedverdigende forhold. Hun maner oss til at våre ord og handlinger alltid må ta utgangspunkt i en indre dypfølt kjærlighet.

Jorden - mitt hjem
av Ingrid Nordmo
(ISBN 978-82-303-1221-6)
194 sider - 12 x 19 cm. - kr. 200,- (heftet) - fraktfritt tilsendt
 

 
Sirkelen - del 1
Roman av Mai-Brit Fayen

Denne romanen starter med at en liten pike
forsvinner. Herfra blir vi kjent med flere
personer og familier som på en eller annen
måte står i forbindelse med hverandre, og
som alle har sine problemer å stri med.

Dette er den første av romanens to deler.

Sirkelen - del 1
av Mai-Brit Fayen
(ISBN 978-82-998053-0-8)
504 sider - 14 x 19 cm. - kr. 250,- (heftet) - fraktfritt tilsendt

Det var en dyster dag for Josefine
Dikt av Mari Mo

Dette er en samling prosadikt i melankolsk stil. Diktene bygger på materiale fra dagbøker, og tar for seg livet på godt og vondt.
De viser hvordan et individ kan se på opplevelser i livet og ønske å løse situasjonene som oppstår.
Av denne grunn kommer diktene rett fra hjertet, og er forhåpentligvis til inspirasjon for deg som leser dette.

Det var en dyster dag for Josefine
av Mari Mo
(ISBN 978-82-303-1229-2)
42 sider - 12 x 19 cm. - kr. 125,- (heftet) - fraktfritt tilsendt

BESTILL
MINE KJÆRE
Ein bestefars bønn
Dikt av Sigurd Ingvaldsen

Dette er ei samling med kristne dikt av Sigurd Ingvaldsen. Boka er laga til minne om han; ein person med sterk Gudstru, omsorg for – og kjærlighet til alle rundt seg. Dikta er samla og satt saman av Mona Ingvaldsen Hodne – Sigurd sitt barnebarn.

MINE KJÆRE

Ein bestefars bønn
av Sigurd Ingvaldsen
(ISBN 978-82-303-1196-7)
126 sider (fargeillustrert) - 12 x 19 cm. - kr. 190,- (heftet) - fraktfritt tilsendt

BESTILL
Speilet
Dikt av Martin Sommerfelt

Martin Sommerfelt gikk ut av tiden den 6. november 2007. Han lever videre i alle som var så heldige å bli kjent med en varm og nær personlighet med et unikt blikk for tilværelsens absurde komedier og tragedier. Vi husker hvordan hans musikalske og poetiske sans moret og forundret oss. Bak hans ofte surrealistiske utrykk var sårheten og varmen alltid til stede. Som venn var han lojal, hengiven og dypt ærlig. En mann man kunne stole på. En mann som elsket å dele det han fant av kraft i omgivelsene, musikken og kunsten med sine venner. En mann som er høyt elsket og dypt savnet. Han lever videre, også i denne boka.

Møt Intensjonsforvalter Martin Sommerfelt!  

Speilet av Martin Sommerfelt
(ISBN 978-82-303-1197-4)
130 sider - 12 x 19 cm. - kr. 160,- (heftet) - fraktfritt tilsendt

BESTILL 

Jeg hvisker en hemmelighet til meg selv

Dikt av Karen Anne Buljo

Forfatteren, komponisten og artisten Karen Anne Buljo (født 1964) fra Masi, gir her ut sin første diktsamling. Diktene er skrevet på norsk, med noen samiske ord flettet inn. Boken inneholder en liten ordliste med de samiske ordene.
Mari Boine skriver om denne boken at ”Karen Anne besitter viktig kunnskap om vår nærhet til naturen og vår mytiske tradisjon, og hun greier å formidle dette i sine tekster på en utmerket måte.”
Karen Anne Buljo har en lang rekke andre utgivelser bak seg, og er medlem av Nordnorsk Forfatterlag. I tillegg er hun for tiden med på forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø.

Jeg hvisker en hemmelighet til meg selv
av Karen Anne Buljo
(ISBN 978-82-303-1182-0)
52 sider – 12 x 19 cm. – kr. 145,- (heftet) – fraktfritt tilsendt

BESTILL

Fragmenter
Dikt av Kjartan Alvestad

Denne diktsamlingen tar for seg fragmenter ved livet, og ved å lese kan man kjenne seg selv igjen i mange situasjoner. En bok til hygge og glede i små øyeblikk.

Forfatteren om seg selv: Jeg ble født i Ålesund en januardag i 1963, er gift, har tre gutter og bor i Bergen. Til Bergen kom jeg høsten 1988. Jeg har cand. mag-graden fra universitetet. Jeg har jobbet som selger, men har i år startet opp for meg selv, med Kjartan Alvestad firma. Jeg husker spesielt godt fra gymnaset da Terje Stigen var der og fortalte om sitt forfatterskap, og jeg tror gnisten da ble tent for ønsket om å bli forfatter. Jeg liker ellers å fotografere og filme med videokamera. Planen er at firmaet mitt med tiden skal kunne produsere kvalitetsfilmer. Bloggen min er www.vgb.no/10478

Fragmenter
av Kjartan Alvestad
(ISBN 978-82-303-1175-2)
82 sider - 11,5 x 18 cm - kr. 130,- (heftet) - fraktfritt tilsendt


BESTILL


På sporet av en vei
Roman av Fridtjof Eriksen (født 1930)

Einar sliter med kallet. Han, og ikke minst hans mor, vil drive det til noe stort innenfor Guds rike. Det store er å bli en stor forkynner med mange tilhørere. Slik går det ikke. Han får seg en skikkelig smell når han prøver seg. Men han leter og leter etter en vei. Til slutt ender han opp med erkjennelsen som har sin rot i Bibelen: ”Ei sjel er mer enn hele verden.” Men han går også på en smell i kjærlighetslivet. Det er ikke den flotte, høyreiste som skal bli hans, men ei som røsker mose når de andre prater. Han opplever dramatiske ting i sitt liv, og han får forvarsler i drømmer.

Tidsrammen for romanen er like etter krigen, og miljøet er nordnorsk.

Fridtjof Eriksen er født på Espenes i Dyrøy (da Tranøy kommune). Han er pensjonert lærer, og har erfaring med arbeid på småbruk og arbeid blant annet med gjenreisninga etter krigen. Han har to tidligere publikasjoner bak seg, diktsamlinga ”Drøm og Dragning” og selvbiografien ”Under Nordlys og Midnattsol”. Han har vært aktiv i foreningsliv og politikk, søndagsskole, lokal misjonsforening og Lenvik Menighet. Han var ei tid kretsformann i Indremisjonen/Normisjonen. Av skolegang har han 7-årig grunnskole, framhaldsskole, Heimly Ungdomsskole, lærerskole og et kurs på Heimly Forfatterskole. Han mottok i 1981 kulturprisen for Lenvik for kulturell innsats, blant annet som dirigent for kor og skolekorps. Han bor nå med sin familie på Silsand i Lenvik.

På sporet av en vei
av Fridtjof Eriksen
(ISBN 978-82-996184-3-4)
108 sider – 11,5 x 18 cm. – pris kr. 150,- (heftet)

BESTILL

Livet - i tanker og ord
Dikt av Irene Anderssen (født 1968)

Forfatteren om seg selv: "Jeg er født i Molde, men har vokst opp på Sunndalsøra. En jobb førte meg tilbake til Molde, hvor jeg nå bor.

Livet mitt har vært turbulent til tider. Jeg har alltid vært utålmodig og nysgjerrig, men de siste årene har jeg avfunnet meg med at livet ikke bare skal nytes, men leves også. Jeg har arbeidserfaring fra begravelsesbyrå, taktekking, kontor, lager, diverse butikkarbeid og psykiatri. Er nå under attføring og nye tiltak, for å komme meg ut i arbeidslivet igjen, etter å ha vært hjemmeværende på grunn av ryggproblemer de siste fem årene.

Jeg har alltid elsket å skrive. I min barndom og ungdom var det brevskriving, i voksen alder ble det dikt. Det er først det siste året jeg har viet meg til diktskriving på heltid, og det er blitt mange av dem. For to år siden publiserte jeg mine dikt på dikt.no, der jeg fortsatt holder til under nicket "Smurf1". Det er takket være mine poesi-venner der inne at jeg har fått troen på at mine dikt kan gi leseren noe, en opplevelse og gjenkjennelse. Konstruktiv kritikk fra dem har modnet skrivestilen min.

Diktene mine farges av gode og mindre gode opplevelser i livet mitt, og jeg samler på ord som jeg "syr" sammen. Ikke alt er selvopplevd, men jeg setter meg inn i opplevelser og stemninger, og henter inspirasjon fra livet.

Min første diktsamling vil jeg dedikere mine to barn, Kim Andre & Silje, uten dem hadde livet mitt vært et evig tomrom."  

Livet - i tanker og ord
av Irene Anderssen
(ISBN 978-82-303-1139-4)
112 sider - 11,5 x 18 cm. - pris kr. 150,- (heftet)

BESTILL