Livet - i tanker og ord
Dikt av Irene Anderssen (født 1968)

Forfatteren om seg selv: "Jeg er født i Molde, men har vokst opp på Sunndalsøra. En jobb førte meg tilbake til Molde, hvor jeg nå bor.

Livet mitt har vært turbulent til tider. Jeg har alltid vært utålmodig og nysgjerrig, men de siste årene har jeg avfunnet meg med at livet ikke bare skal nytes, men leves også. Jeg har arbeidserfaring fra begravelsesbyrå, taktekking, kontor, lager, diverse butikkarbeid og psykiatri. Er nå under attføring og nye tiltak, for å komme meg ut i arbeidslivet igjen, etter å ha vært hjemmeværende på grunn av ryggproblemer de siste fem årene.

Jeg har alltid elsket å skrive. I min barndom og ungdom var det brevskriving, i voksen alder ble det dikt. Det er først det siste året jeg har viet meg til diktskriving på heltid, og det er blitt mange av dem. For to år siden publiserte jeg mine dikt på dikt.no, der jeg fortsatt holder til under nicket "Smurf1". Det er takket være mine poesi-venner der inne at jeg har fått troen på at mine dikt kan gi leseren noe, en opplevelse og gjenkjennelse. Konstruktiv kritikk fra dem har modnet skrivestilen min.

Diktene mine farges av gode og mindre gode opplevelser i livet mitt, og jeg samler på ord som jeg "syr" sammen. Ikke alt er selvopplevd, men jeg setter meg inn i opplevelser og stemninger, og henter inspirasjon fra livet.

Min første diktsamling vil jeg dedikere mine to barn, Kim Andre & Silje, uten dem hadde livet mitt vært et evig tomrom."  

Livet - i tanker og ord
av Irene Anderssen
(ISBN 978-82-303-1139-4)
112 sider - 11,5 x 18 cm. - pris kr. 150,- (heftet)

BESTILL

På sporet av en vei
Roman av Fridtjof Eriksen (født 1930)

Einar sliter med kallet. Han, og ikke minst hans mor, vil drive det til noe stort innenfor Guds rike. Det store er å bli en stor forkynner med mange tilhørere. Slik går det ikke. Han får seg en skikkelig smell når han prøver seg. Men han leter og leter etter en vei. Til slutt ender han opp med erkjennelsen som har sin rot i Bibelen: ”Ei sjel er mer enn hele verden.” Men han går også på en smell i kjærlighetslivet. Det er ikke den flotte, høyreiste som skal bli hans, men ei som røsker mose når de andre prater. Han opplever dramatiske ting i sitt liv, og han får forvarsler i drømmer.

Tidsrammen for romanen er like etter krigen, og miljøet er nordnorsk.

Fridtjof Eriksen er født på Espenes i Dyrøy (da Tranøy kommune). Han er pensjonert lærer, og har erfaring med arbeid på småbruk og arbeid blant annet med gjenreisninga etter krigen. Han har to tidligere publikasjoner bak seg, diktsamlinga ”Drøm og Dragning” og selvbiografien ”Under Nordlys og Midnattsol”. Han har vært aktiv i foreningsliv og politikk, søndagsskole, lokal misjonsforening og Lenvik Menighet. Han var ei tid kretsformann i Indremisjonen/Normisjonen. Av skolegang har han 7-årig grunnskole, framhaldsskole, Heimly Ungdomsskole, lærerskole og et kurs på Heimly Forfatterskole. Han mottok i 1981 kulturprisen for Lenvik for kulturell innsats, blant annet som dirigent for kor og skolekorps. Han bor nå med sin familie på Silsand i Lenvik.

På sporet av en vei
av Fridtjof Eriksen
(ISBN 978-82-996184-3-4)
108 sider – 11,5 x 18 cm. – pris kr. 150,- (heftet)
BESTILL

Fragmenter
Dikt av Kjartan Alvestad

Denne diktsamlingen tar for seg fragmenter ved livet, og ved å lese kan man kjenne seg selv igjen i mange situasjoner. En bok til hygge og glede i små øyeblikk.

Forfatteren om seg selv: Jeg ble født i Ålesund en januardag i 1963, er gift, har tre gutter og bor i Bergen. Til Bergen kom jeg høsten 1988. Jeg har cand. mag-graden fra universitetet. Jeg har jobbet som selger, men har i år startet opp for meg selv, med Kjartan Alvestad firma. Jeg husker spesielt godt fra gymnaset da Terje Stigen var der og fortalte om sitt forfatterskap, og jeg tror gnisten da ble tent for ønsket om å bli forfatter. Jeg liker ellers å fotografere og filme med videokamera. Planen er at firmaet mitt med tiden skal kunne produsere kvalitetsfilmer. Bloggen min er www.vgb.no/10478

Fragmenter
av Kjartan Alvestad
(ISBN 978-82-303-1175-2)
82 sider - 11,5 x 18 cm - kr. 130,- (heftet) - fraktfritt tilsendt

BESTILL

Jeg hvisker en hemmelighet til meg selv
Dikt av Karen Anne Buljo

Forfatteren, komponisten og artisten Karen Anne Buljo (født 1964) fra Masi, gir her ut sin første diktsamling. Diktene er skrevet på norsk, med noen samiske ord flettet inn. Boken inneholder en liten ordliste med de samiske ordene.
Mari Boine skriver om denne boken at ”Karen Anne besitter viktig kunnskap om vår nærhet til naturen og vår mytiske tradisjon, og hun greier å formidle dette i sine tekster på en utmerket måte.”
Karen Anne Buljo har en lang rekke andre utgivelser bak seg, og er medlem av Nordnorsk Forfatterlag. I tillegg er hun for tiden med på forfatterstudiet ved Universitetet i Tromsø.

Jeg hvisker en hemmelighet til meg selv
av Karen Anne Buljo
(ISBN 978-82-303-1182-0)
52 sider – 12 x 19 cm. – kr. 145,- (heftet) – fraktfritt tilsendt

BESTILL

Speilet
Dikt av Martin Sommerfelt

Martin Sommerfelt gikk ut av tiden den 6. november 2007. Han lever videre i alle som var så heldige å bli kjent med en varm og nær personlighet med et unikt blikk for tilværelsens absurde komedier og tragedier. Vi husker hvordan hans musikalske og poetiske sans moret og forundret oss. Bak hans ofte surrealistiske utrykk var sårheten og varmen alltid til stede. Som venn var han lojal, hengiven og dypt ærlig. En mann man kunne stole på. En mann som elsket å dele det han fant av kraft i omgivelsene, musikken og kunsten med sine venner. En mann som er høyt elsket og dypt savnet. Han lever videre, også i denne boka.

Møt Intensjonsforvalter Martin Sommerfelt!  

Speilet av Martin Sommerfelt
(ISBN 978-82-303-1197-4)
130 sider - 12 x 19 cm. - kr. 160,- (heftet) - fraktfritt tilsendt

BESTILL 
MINE KJÆRE
Ein bestefars bønn
Dikt av Sigurd Ingvaldsen

Dette er ei samling med kristne dikt av Sigurd Ingvaldsen. Boka er laga til minne om han; ein person med sterk Gudstru, omsorg for – og kjærlighet til alle rundt seg. Dikta er samla og satt saman av Mona Ingvaldsen Hodne – Sigurd sitt barnebarn.

MINE KJÆRE

Ein bestefars bønn
av Sigurd Ingvaldsen
(ISBN 978-82-303-1196-7)
126 sider (fargeillustrert) - 12 x 19 cm. - kr. 190,- (heftet) - fraktfritt tilsendt

BESTILL
Du er på siden for egne bøker.

Utgivelser: