Bjørn Strand

er født på Blommenholm i Bærum og vokste opp der med et aktivt friluftsliv både som speider og allsidig sportsutøver. Etter artium og sjøkrigsskolen var han offiser, og et samarbeid med mange mann i et tett miljø ga mange tanker om menneskelige relasjoner.

Etter universitetsutdannelse i meteorologi (!) gikk veien til oljebransjen – der plattformer ble planlagt og bygget. Dette tverrfaglige miljøet med stadig nyutvikling av teknologi og med ekstreme krav til rettidig fremdrift og kvalitetssikring førte ham i kontakt med et mangfold av mennesketyper og situasjoner.

Han er nå bedriftsrådgiver - rettet mot ledelse der han prediker at en organisasjons måloppnåelse også må bygges på nære og riktige relasjoner til de ansattes ressurser.

I hele sitt liv har hans fritid vært beriket av et lykkelig familieliv - i tillegg til et stort nettverk med sterke humanistiske føringer. Dette har gitt en nødvendig balanse til arbeidsdagens barske virkelighet.

Skrivebordskuffen er i alle år tilført dikt med ord på lune, muntre og alvorlige observasjoner, men også for å få ”skrevet av seg” personlige opplevelser i sorg og glede. Noen av diktene har funnet veien til personer i deres aktuelle livssituasjon – med svært positive tilbakemeldinger. Derfor utgis nå et utvalg i bokform til nytte og behag.