Lars Andersen (født 1970)

Det som gjør at jeg skriver, er de mange eventyrene jeg har opplevd, utdannelsen jeg har og det jeg observerer hos andre. Utdannelsen min er fra livets egen skole. Den har vært knallhard, og pensumet setter jeg ned på papir. Jeg synes det er viktig å ikke holde det som har skjedd hemmelig, siden det har kostet meg svært mye å oppleve det. Jeg har opplevd massive angrep i form av misunnelse og sjikane, fornedrelse, samt alkoholens bakside med to grufulle nær-døden-opplevelser. Den siste var i '99. Ja, jeg har alltid fått oppleve konsekvensene av det jeg har gjort, men mønsteret i det hele forsto jeg først for noen år siden, og da forvandlet det meg til den skrivende shippingmannen jeg er i dag.

Det finnes en positiv oppsummering om meg også: Jeg har til tross for det negative, en overvekt av gode og kjærkomne minner og affærer å støtte meg til. Det er nok derfor jeg opplever hver eneste dag med stor optimisme og lyst til å få oppleve neste dag, og enda en ny dag. Dette ønsker jeg å dele med andre, for tingenes tilstand er ikke så dårlig som man ofte tror!, er min overbevisning.

Det er ikke selvbiografier jeg skriver, men romaner. Det er kun min erfaring med konsekvenser som danner grunnlaget og følger meg i skrivearbeidet.

Stedet hvor jeg nå sitter og skriver heter Hamburg. Jeg er født og oppvokst i Sandefjord og deretter Tjodalyng, hvorpå jeg flyttet til England og derfra hit til Tyskland. Jeg skriver altså litt på fritiden, noe som stort sett er begrenset til tidsrommet mellom klokken fire og seks på morgenkvisten mens de fleste gode borgere, inklusive min familie på to småbarn og en sliten kone, ligger og drømmer søtt.

Innenfor shipping jobber jeg innenfor S&P, som er kjøp og salg av skip med alt det medfører. Jeg startet for meg selv allerede i 1997, og jeg var stort sett tvunget til å lære av egne feil i stedet for av andres erfaring. Dette har altså vært kostbart, og jeg unner ikke andre å måtte oppleve det samme. Det har likevel lønt seg, det kan jeg si når jeg nå ser tilbake på de siste ti årene, som i tillegg til strev og kamp har vært fylt med suksess.