BLODSPORET
Sveriges bidrag til
Nazi-okkupasjonen av Norge
 
av Espen Eidum

I to måneder våren 1940 kjempet en av Hitlers yndlinger, general Eduard Dietl, mot den allierte overmakten ved Narvik. Samtidig pøste nazi-Tyskland vognlast etter vognlast med mat, klær, vinterutstyr og soldater med jernbane gjennom det nøytrale Sverige til de hardt pressede tyske troppene i nord. Alt med den svenske regjeringens velsignelse.
I løpet av de neste årene fraktet svenske jernbaner to millioner tyske soldater, enorme mengder krigsmateriell, sårede og krigsfanger gjennom Sverige til og fra det okkuperte Norge − alt mens svenske myndigheter gjorde sitt for å skjule for omverdenen hva som egentlig foregikk.
Kall gjerne ”Blodsporet” en slags historiebok for etterkrigsgenerasjonene. For dette er historien om hva det offisielle Sverige sa ja til da det åpnet dørene for den tyske ”transitteringstrafikken” til Norge under 2. verdenskrig. Og det er første gang denne historien fortelles fra Norge.

Espen Eidum (46) er til daglig journalist i avisen Fremover i Narvik.

 
BLODSPORET
Sveriges bidrag til Nazi-okkupasjonen av Norge
av Espen Eidum
(ISBN 978-82-92844-21-2) 
264 sider (75 000 ord)  −  inneholder ca. 20 originalfotografier og kart − hardcover m. smussomslag  −  format 13,5 x 21 cm.  −  pris kr. 339,-

Fraktfritt tilsendt. Faktura medfølger.

Bestill: adlibris.com