Marsjen mot Kuberget
Trond Kristiansen

I mai 1940 går hundrevis av unge menn fra Troms fylke til angrep på de tyske befestningene ved Kuberget og høyde 794 på Narvikfronten. Soldatene fra Troms Infanteriregiment nr. 16 slåss mot tyskerne i det som blir en av de mest markante og vellykkede norske krigsoperasjonene under felttogene i Norge. Unge menn fra hele Troms deltar i slaget sammen med flere trøndere, og etter en hel ukes kamp ender det med store tap og tilbaketrekning for tyskerne. Flere av de som deltok lever ennå, og en av dem får sin historie fortalt i boken.

65 år senere besøker vi fire turglade og historieinteresserte nordlendinger områdene hvor slaget fant sted. Det blir et ekstra spennende møte med krigshistorien for oss karene, fordi vi opplever en annerledes historietime på kropp og sjel oppe på den gamle slagmarken i fjellene. Vi forsøker å gjenoppleve det utrolige som hendte her oppe i 1940, samtidig som vi har våre egne små turmessige videreverdigheter og betraktninger å stri med.  

Denne boken er en optimistisk reportasje om et alvorlig tema, og er tilegnet alle som slåss ved Narvikfronten i 1940, samt alle interesserte etterkommere.
Marsjen mot Kuberget
- en krigshistorisk reportasje i fortid og nåtid

av Trond Kristiansen
(ISBN 82-997054 -1-X)

186 sider - illustrert - 11,5 x 18 cm.
kr. 89,- (heftet)

Fraktfritt tilsendt. Faktura medfølger.

Bestill: forlag@kristians1.net