På liv og død
Trond Kristiansen

"Rohr ser to soldater som ser norske ut, og han kaster seg ned og begynner å skyte mot nordmennene. De norske soldatene prøver febrilsk å finne dekning, og skyter snart tilbake mot angriperne..."

"Fenrik Bjugn løper videre på skiene sine alt han orker, mot de tyske stillingene, han har ikke noe valg, han vet at mange fiendtlige øyne ser på ham akkurat i dette øyeblikk, fiendtlige øyne bak rifler og maskingeværer og bombekastere, fiendtlige øyne som er ute etter å skade ham, ta livet av ham..."

Denne boken fører oss tilbake til vinterkrigen i fjellene rundt Narvik i 1940, det eneste norske felttoget som ble en militær suksess for de norske styrkene. Vi ser dramatikken gjennom øynene til noen få norske og tyske soldater som opplevde både seire og nederlag. Og tragedier…

BOKEN PASSER SPESIELT TIL UNDERVISNING I UNGDOMSSKOLEN ELLER VIDEREGÅENDE SKOLE.

Presseklipp:
"...Forfatteren lar oss møte en norsk og en tysk soldatgruppe som kjempet mellom Gratangen og Bjerkvik. Han formidler hvordan enkeltmennesker har det i en ekstremt farlig situasjon. Midt oppe i det hele gir et illojalt norsk befal ufornuftige ordrer. Kristiansen har også snakket med den norske "hovedpersonen" fra den gangen, og enda i dag kan vedkommende i drømme gjenoppleve krigens gru.

Dette er ikke noen helteberetning, og målet til forfatteren er spesielt å formidle til unge hva det betyr av belastning for et menneske å være i fremste linje i krig."

William Gunnesdal i Utdanningsforbundets fagblad Utdanning.

På liv og død - to turer inn i krigshistorien
av Trond Kristiansen
(ISBN 82-997054-0-1)

70 sider - illustrert - 13 x 20 cm.
kr. 89,- (heftet)
klassesett ungdomsskole/vgs. (minst 10 stk.) - kr 40,- pr. stk.

Fraktfritt tilsendt. Faktura medfølger.

Bestill: forlag@kristians1.net